Zakelijk


Twitter notificaties
iDeal-status.nl twittert automatisch wanneer er een storing is (verlopen) bij een iDeal bank. Op de hoogte blijven? Volg iDeal-status.nl op Twitter!

Zakelijk gebruik

iDeal-status.nl is ontworpen om ook voor zakelijk gebruik te kunnen worden geraadpleegd. Voor integratie in uw applicatie of website, zie de pagina Ontwikkelaars.

Waar haalt iDeal-status.nl haar data vandaan?

iDeal-status.nl wordt door participanten aan het initiatief gevoed met ruwe, statistische data. Deze data zijn gebaseerd op de huidige status van iDeal-betalingen in een tijdvak tot maximaal 2 uur in het verleden. Deze iDeal-betalingen zijn daadwerkelijke betalingen door consumenten in de productie-omgeving en de ontgonnen data zijn daarmee gebaseerd op actuals. Vanwege de bescherming van de anonimiteit van de participanten kan geen uitspraak gedaan worden over de oorsprong van de betalingen of het aantal betalingen waarop iDeal-status.nl zich baseert. Over dit laatste kan alleen gesteld worden dat het significant genoeg is om conversiepercentages met één decimaal nauwkeurigheid te presenteren.

Waarom?

Volgens de ideologie van de participanten levert het hebben van deze data en informatie geen (significant) concurrentievoordeel op. Toch is deze informatie geen onderdeel van het publieke domein. Eén van de participanten heeft ondervonden hoeveel positieve gevolgen het heeft wanneer de consument op voorhand van de betaalpoging is ingelicht over een storing. Op basis hiervan is dit initiatief ontstaan.

Hoe betrouwbaar is iDeal-status.nl?

De data en meldingen van iDeal-status.nl zijn zeer betrouwbaar. Deze werkwijze wordt al langere tijd, met succes, toegepast bij één van de participanten. De webservice van iDeal-status.nl is betrouwbaar, al moet hierbij vermeld worden dat deze op moment van schrijven niet de absolute status heeft van zeer betrouwbaar. De webservice is redundant uitgevoerd en bevat health-monitoring en notificatie. Het platform is ontwikkeld door engineers met ervaring o.a. in de beveiligingsstandaard PCI DSS. Echter, de webservice heeft geen system administrators met 24x7 stand-by diensten en is niet geo-redundant uitgevoerd.

Ideeën?

Heeft u ideeën of specifieke verzoeken voor functionaliteit? Wij staan open voor suggesties! Laat het ons weten via de Contact pagina.